...
Novinky

..
....
...
Základem  většiny receptů je tedy máslo.   Je  to  tuk, takže se v něm rozpustí THC a dále s ním lze nakládat stejně jako s obyčejným máslem.
.
..

..
.                                                                              






..
.

.

.
.
.


















Rozpusťte máslo a na mírném plameni v něm 15 minut smažte listy (pozor, aby se nepřipálilo!). Přeceďte přes plátno (získáte tak konopné máslo) a listy vhoďte do studené smetany smíchané s mlékem. Přiveďte opatrně k varu a vařte 1,5 hodiny. Přeceďte přes síto a pak ještě přes plátno. Je výborná s čajem i s kávou - má jemnou mandlovou chuť.

Konopná smetana
250 g másla
dvě hrsti jemně rozdrobených listů
0,5 litru 12% smetany
0,5 litru mléka
4 hřebíčky, svitek celé skořice, vanilka


Signál ke zpomalení procesu propouštění svého obsahu do dvanácterníku dostává žaludek prostřednictvím hormonu zvaného enterogastron. Tento hormon se uvolňuje ze střevní sliznice do tenkého střeva. Pokud je v tenkém střevě cukrů příliš mnoho, tuky obsahující aktivní pryskyřice se v žaludku zdrží déle. Z předešlých informací tedy můžeme vyvodit další závěr: Přítomnost trochu cukru v alkoholu nebo směsi na bázi oleje může asimilaci THC poněkud usnadnit. Nadbytek cukru však zažívání tuků a THC v nich obsažených narušuje.
ALKOHOL A CUKR

Alkoholový roztok konopných pryskyřic je velmi snadno asimilovatelný dokonce i bez přispění trávících šťáv. Žaludek slouží z velké míry jako rezervoár, ve kterém je jídlo připravováno k dalšímu trávení. Přes tento orgán se přímo do těla vstřebává pouze několik substancí, např. voda, alkohol a určité drogy. Alkohol je téměř okamžitě obsorbován přes žaludeční výsledku, přičemž se chová jako nosič, s jehož pomocí jsou do celého těla dopravovány ostatní látky v něm rozpuštěné. Jako prostředek k asimilaci mohou do určité míry sloužit i med a ostatní cukry, neboť jsou rychle vstřebány do krevního řečiště skrze střevní kapiláry. Poněvadž se však THC v cukrech nerozpouští, úroveň absorpce je poněkud omezena.

Avšak základní pochopení některých podrobností může být přínosem při určitých rozhodnutích, díky nimž je pak možné docílit těch nejlepších výsledků pouze se nepatrnými investicemi.
Jak z něj dostat co nejvíce
Aby byly výsledky marihuanové kuchyně co nejefektivnější, musíme mít na paměti, několik faktů týkajících se fyzikální a chemické povahy konopí a způsobu, jakým je konopí rozkládáno a vstřebáváno zažívacím traktem. Úmyslem autora není zbytečně čtenáře zatěžovat nebo mást mu hlavu spletitostí vědy.



KONOPÍ A CHUŤ K JÍDLU

Bod, který by neměl být opomíjen v žádném pojednání o vaření s konopím, je jeho vlastnost povzbuzovat chuť k jídlu. Tento jev byl vypozorován jak při klinických studiích, tak v soukromí. Při kouření trávy honí poživače dost často různé chutě. Je-li však marijánka pojídána, může z člověka docela dobře učinit gurmánskou nymfomanku. Pokud se tedy chystáte konopí jíst, neponechávejte svůj špajz nikdy poloprázdný.
Taktéž bychom neměli zapomenout podotknout, že jídlo vás může trochu uzemnit. Jste-li zkouřeni až moc a toužíte vrátit se na zem, dobrá krmě, chutná svačinka či jen lžíce medu rozpuštěná v teplé vodě obyčejně postačí, aby se vaše chodidla přiblížila k podlaze.
Jak jsme již poznamenali o něco dříve, příliš potravy v konopném pokrmu může váš rauš zmařit, aniž by dostal šanci se dostavit. Kromě toho, některým lidem - zejména těm, kteří vlastní slabší zažívací trakt - se může poté, co se jejich systém pokusí konopí strávit, poněkud nadavovat. Žaludek obvykle to, co nemůže strávit, odmítá, a přebytkem jídla se může tento stav ještě zhoršit. Mnoho jídla v dutině břišní ale dokáže být zatraceně nepříjemné i pro lidi patřící k velké většině těch, komu marihuanová kuchyně nečiní žádné potíže, zvlášť snaží-li se o docílení euforického stavu.
 Čokoláda

     Postavte dva hrnce na sebe tak, aby dno horního tvořilo víko spodního. Do spodního hrnce dejte vodu a uveďte ji do varu. Do horního hrnce, který je ze spodu zahříván vřící vodou, takže jeho teplota nepřekročí 100 stupňů celsia, dejte rozpustit marihuanové máslo. Přidejte kakao a cukr, rozmíchejte. Míchejte důkladně, aby se cukr dobře rozpustil. Můžete přidat kokos, oříšky, mléko... Nechte ztuhnout v ledničce.
  GHÍ  (Marihuanové máslo) 

      Dejte vřít vodu. Do vařící vody vhoďte máslo. Až se máslo ve vodě rozpustí, přidejte co nejdrobněji nakrájené konopí. Může být sušené i čerstvé. Mohou být i samčí rostliny a může být komplet celá rostlina. I stonek! Idea je následující: V másle se rozpustí THC a ve vodě se rozpustí látky chuťově nežádoucí. Vařte směs vody, másla a trávy, alespoň hodinu. Čím déle, tím lépe. Varuji, po hodině bude celá kuchyně zamořena zápachem marjány. Na závěr přefiltrujte směs přes nějaké plátno, nebo třeba přes kávový filtr. Nať vyhoďte. Směs vody a másla dejte do ledničky. Máslo ztuhne a půjde oddělit od vody. Vodu vylejte, máslo si užijte.
 
Zpracování konopí za účelem konzumace má dvě hlavní pravidla:
 

   1.  Aby byloTHC v organismu účinné, musí projít tepelnou úpravou
   2.  THC je rozpustné v tucích v olejích a v alkoholech.
         Není rozpustné ve vodě.

Připomínky, názory a dotazy na   117misha@seznam.cz


...Webcam
Odkazy




Nástěnka