Základem většiny receptů je tedy
máslo. Je
to tuk, takže se v něm rozpustí THC a dále s ním lze nakládat
stejně
jako s obyčejným máslem.
.
..
..
.
..
.
.
.
.
.
.
Rozpusťte
máslo a na mírném
plameni v něm 15 minut smažte listy (pozor, aby se nepřipálilo!).
Přeceďte přes plátno (získáte tak konopné máslo) a listy vhoďte do
studené smetany smíchané s mlékem. Přiveďte opatrně k varu a vařte 1,5
hodiny. Přeceďte přes síto a pak ještě přes plátno. Je výborná s čajem
i s kávou - má jemnou mandlovou chuť.
Konopná
smetana 250 g másla dvě hrsti jemně rozdrobených
listů 0,5 litru 12% smetany 0,5 litru mléka 4 hřebíčky, svitek celé skořice,
vanilka
Signál ke zpomalení procesu
propouštění svého obsahu do dvanácterníku dostává žaludek
prostřednictvím hormonu zvaného enterogastron. Tento hormon se uvolňuje
ze střevní sliznice do tenkého střeva. Pokud je v tenkém střevě cukrů
příliš mnoho, tuky obsahující aktivní pryskyřice se v žaludku zdrží
déle. Z předešlých informací tedy můžeme vyvodit další závěr:
Přítomnost trochu cukru v alkoholu nebo směsi na bázi oleje může
asimilaci THC poněkud usnadnit. Nadbytek cukru však zažívání tuků a THC
v nich obsažených narušuje.
ALKOHOL
A CUKR
Alkoholový roztok konopných
pryskyřic je velmi snadno asimilovatelný dokonce i bez přispění
trávících šťáv. Žaludek slouží z velké míry jako rezervoár, ve kterém
je jídlo připravováno k dalšímu trávení. Přes tento orgán se přímo do
těla vstřebává pouze několik substancí, např. voda, alkohol a určité
drogy. Alkohol je téměř okamžitě obsorbován přes žaludeční výsledku,
přičemž se chová jako nosič, s jehož pomocí jsou do celého těla
dopravovány ostatní látky v něm rozpuštěné. Jako prostředek k asimilaci
mohou do určité míry sloužit i med a ostatní cukry, neboť jsou rychle
vstřebány do krevního řečiště skrze střevní kapiláry. Poněvadž se však
THC v cukrech nerozpouští, úroveň absorpce je poněkud omezena.
Avšak
základní pochopení
některých podrobností může být přínosem při určitých rozhodnutích, díky
nimž je pak možné docílit těch nejlepších výsledků pouze se nepatrnými
investicemi.
Jak
z něj dostat co nejvíce Aby byly výsledky marihuanové
kuchyně co nejefektivnější, musíme mít na paměti, několik faktů
týkajících se fyzikální a chemické povahy konopí a způsobu, jakým je
konopí rozkládáno a vstřebáváno zažívacím traktem. Úmyslem autora není
zbytečně čtenáře zatěžovat nebo mást mu hlavu spletitostí vědy.
KONOPÍ A CHUŤ K JÍDLU
Bod, který by neměl být opomíjen v
žádném pojednání o vaření s konopím, je jeho vlastnost povzbuzovat chuť
k jídlu. Tento jev byl vypozorován jak při klinických studiích, tak v
soukromí. Při kouření trávy honí poživače dost často různé chutě. Je-li
však marijánka pojídána, může z člověka docela dobře učinit gurmánskou
nymfomanku. Pokud se tedy chystáte konopí jíst, neponechávejte svůj
špajz nikdy poloprázdný. Taktéž bychom neměli
zapomenout podotknout, že jídlo vás může trochu uzemnit. Jste-li
zkouřeni až moc a toužíte vrátit se na zem, dobrá krmě, chutná svačinka
či jen lžíce medu rozpuštěná v teplé vodě obyčejně postačí, aby se vaše
chodidla přiblížila k podlaze. Jak jsme již poznamenali o
něco dříve, příliš potravy v konopném pokrmu může váš rauš zmařit, aniž
by dostal šanci se dostavit. Kromě toho, některým lidem - zejména těm,
kteří vlastní slabší zažívací trakt - se může poté, co se jejich systém
pokusí konopí strávit, poněkud nadavovat. Žaludek obvykle to, co nemůže
strávit, odmítá, a přebytkem jídla se může tento stav ještě zhoršit.
Mnoho jídla v dutině břišní ale dokáže být zatraceně nepříjemné i pro
lidi patřící k velké většině těch, komu marihuanová kuchyně nečiní
žádné potíže, zvlášť snaží-li se o docílení euforického stavu.
Čokoláda
Postavte
dva hrnce na sebe tak, aby dno horního tvořilo víko spodního. Do
spodního hrnce dejte vodu a uveďte ji do varu. Do horního hrnce, který
je ze spodu zahříván vřící vodou, takže jeho teplota nepřekročí 100
stupňů celsia, dejte rozpustit marihuanové máslo. Přidejte kakao a
cukr, rozmíchejte. Míchejte důkladně, aby se cukr dobře rozpustil.
Můžete přidat kokos, oříšky, mléko... Nechte ztuhnout v ledničce.
GHÍ (Marihuanové máslo)
Dejte vřít vodu. Do vařící vody vhoďte máslo. Až se máslo ve vodě
rozpustí, přidejte co nejdrobněji nakrájené konopí. Může být sušené i
čerstvé. Mohou být i samčí rostliny a může být komplet celá rostlina. I
stonek! Idea je následující: V másle se rozpustí THC a ve vodě se
rozpustí látky chuťově nežádoucí. Vařte směs vody, másla a trávy,
alespoň hodinu. Čím déle, tím lépe. Varuji, po hodině bude celá kuchyně
zamořena zápachem marjány. Na závěr přefiltrujte směs přes nějaké
plátno, nebo třeba přes kávový filtr. Nať vyhoďte. Směs vody a másla
dejte do ledničky. Máslo ztuhne a půjde oddělit od vody. Vodu vylejte,
máslo si užijte.
Zpracování konopí za účelem
konzumace má dvě hlavní pravidla:
1. Aby byloTHC v organismu účinné, musí
projít tepelnou úpravou
2. THC je rozpustné v tucích v olejích a v alkoholech. Není rozpustné vevodě.